Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Помер знаменитий штангіст, дворазовий Олімпійський чемпіон

Важкоатлет Василь Алексєєв, який у складі збірної СРСР двічі перемагав на Олімпійських іграх, помер у Німеччині, повідомляє ИТАР-ТАСС. Причина смерті спортсмена не називається. Алексєєва відправили до німецької клініки близько двох тижнів тому у зв'язку з хворобою серця. Йому було 69 років.

З 1966 року Алексєєв жив у місті Шахти Ростовської області і очолював місцеву дитячо-юнацьку спортивну школу з важкої атлетики.

Незабаром після того, як спортсмена відправили на лікування до Німеччини, віце-губернатор Ростовської області Сергій Горбань заявив агентству РИА Новости, що стан Алексєєва був дуже важким. Чи була важкоатлетові зроблена операція, не уточнюється.

Алексєєв, який виступав в абсолютній ваговій категорії, перемагав на літніх Олімпіадах 1972 року в Мюнхені і 1976 року в Монреалі. Крім того, він є восьмиразовим чемпіоном світу та Європи, семиразовим чемпіоном СРСР. На рахунку Алексєєва - 80 світових рекордів. Йому були присвоєні звання заслуженого майстра спорту СРСР та заслуженого тренера СРСР.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ