Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Внаслідок "прориву" через кордон Саакашвілі постраждали 11 поліцейських

Вчора, 10 вересня, 11 поліцейських отримали тілесні ушкодження на пункті пропуску «Шегині» у зв'язку із "проривом" через україно-польський кордон екс-президента Грузії і колишнього голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Як повідомили у прес-службі Управління патрульної поліції у Львові, учасники акції, які підтримували незаконний перетин кордону Міхеіла Саакашвілі, намагаючись пройти через обмежувальну лінію з поліцейських, повалили їх на землю та спричинили правоохоронцям тілесні ушкодження.

У свою чергу, поліцейські, задля уникнення кровопролиття, були орієнтовані не застосовувати засоби фізичного впливу та не використовувати спецзасоби при забезпеченні безпеки громадян під час масових заходів на пункті пропуску «Шегині».

По медичну допомогу звернулись 11 поліцейських, з яких п’ять – працівники патрульної поліції та шість – бійці полку поліції особливого призначення.

Медики діагностували у них закриті травми голови та грудної клітини, у одного із бійців полку поліції особливого призначення – перелом плечової кістки.

Як повідомляло Гал-інфо, вчора, 10 вересня, Міхеіл Саакашвілі спершу планував повернутися  в Україну через КПП "Краковець". Згодом екс-президент Грузії змінив плани та намагався прибути до України на "Інтерсіті", однак рух заблокувала "Українська залізниця". Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що їде до ПП "Шегині".

Відео прориву кордону в Шегинях

Врешті-решт Міхеіл Саакашвілі потрапив на територію України. Перед цим поблизу пункту пропуску «Шегині» виник стихійний мітинг.

Садовий на площі Ринок зустрів Саакашвілі обіймами

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом Президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року.  Позбавили громадянства України Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ