Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Понад 40 тис. львів’ян захворіли на грип

З початку епідсезону захворюваності на грип у Львівській області захворіла 41 тис. 735 осіб, серед них 29 тис. 402 дітей. Про це УНН повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі.

В цей же час, за підсумками моніторингу впродовж 45 тижня 2013 року в області на грип та ГРВІ захворіло 8 тис. 180 осіб, інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 32,2.

Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 59,2%.

У контрольному із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції м.Львові, за звітний тиждень захворіло 3 тис. 346 осіб, інтенсивний показник на 10 тис. склав 42,5.

В цей же час, у області щеплено проти грипу 1 тис. 697 осіб вакцинами "Ваксігрип" та "Флюарикс".

Нагадаємо, за даними ВООЗ, найкращим захистом від грипу визнано вакцинацію. Щеплення не лише попереджує захворювання, а й запобігає виникненню ускладнень, серед яких пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити, загострення хронічних хвороб. У найбільш складних випадках від грипу можна померти – щороку медики фіксують в середньому пів мільйона смертей.

У цьому році на території України дозволені до використання наступні вакцини: ВАКСІГРИП (виробництва Санофі Пастер С.А., Франція), ФЛЮАРИКС™ (виробництва GlaxoSmithKline Biologicals Branch of SmithKline Beecham Pharma GmbH & Co.KG, Німеччина) та ІНФЛУВАК® (виробництва Abbott Biologicals B.V., Нідерланди).

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ