Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Понад 4 млн громадян вже отримали біометричні паспорти

«Влада виконала реформаторський План з візової лібералізації. Тепер працюємо над тим, щоби безвіз став доступним для ще більшої кількості українців. Відкриваємо відносно недороге залізничне сполучення. Здешевлюємо авіаційні перельоти, залучаючи лоукости і знижуючи ціну на квитки авіаційних компаній», - сказав Президент України Петро Порошенко під час виступу на Європейській площі у Києві вчора. 10 червня,

Петро Порошенко також зазначив, що може повідомити ще одну приємну новину – Україна розпочала переговори про скасування плати за роумінг для українців. «У моїх переговорах з керівництвом Євросоюзу і з лідерами країн-членів ми розпочали боротьбу за скасування плати за роумінг для українців на території Європейського Союзу», - сказав він.

Крім того, триває робота над збільшенням пропускної спроможності прикордонних пунктів, зазначив Президент. Адже за інформацією Державної міграційної служби більше чотирьох мільйонів громадян вже отримали біометричні паспорти. «Це спростовує твердження про те, що українцям вони не потрібні. Уже 10% українців їх мають і вони необхідні для того, щоб скористатися безвізом. І черга охочих не скорочується», - констатував Глава держави.

«Але я хочу всіх заспокоїти, прошу не хвилюватися. Наголошую - вистачить на всіх і документи видаватимуть і після 11 червня. У безвіза є початок, а кінця йому не буде. І ми всі в цьому впевнені, бо я вірю у велике майбутнє сильної, об'єднаної Європи, яка солідарна з нами, українцями», - додав Петро Порошенко.

Президент також нагадав, що зі стартом безвізу відбулася ще одна надзвичайна подія - завершення ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом, боротьба за підписання якої розпочиналася три з половиною роки тому на Майдані Незалежності. І днями Король Нідерландів Віллем-Олександр підписав закон, яким його країна дала зелене світло Асоціації. «Його Величність поставив крапку в історії, що затягнулася, і в якій мені, нашим дипломатам і всій нашій команді довелось добряче попрацювати. Тепер на нас всіх чекає тривала й кропітка робота з виконання цієї Угоди», - зазначив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ