Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 600 призовників присягнули на вірність українському народові

Цими вихідними у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ, що розташований у Яворівському районі, відбувся ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові солдатами строкової служби, призваними восени. Загалом, цього дня до єдиного строю стали понад 600 юнаків, які представляють фактично всі регіони України, повідомив прес-центр 184 Навчального центру.

На урочистих заходах були присутні заступник голови-керівник апарату Львівської обласної державної адміністрації Мар’яна Вільшанська, голова Яворівської районної державної адміністрації Орест Хлян, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Перед тим, як скласти Присягу, воїни впродовж місяця пройшли інтенсивний  курс первинної військово-професійної підготовки, де отримали базові навички армійської служби. Вони, зокрема, вивчали основні положення  Військових статутів,  тактичної, вогневої, стройової, фізичної,  медичної підготовки тощо. Тепер, ще протягом 7 тижнів, юнаки  опановуватимуть знання за визначеними військово-обліковими спеціальностями. Одні стануть артилеристами, інші – автомобілістами, танкістами, розвідниками тощо. Загалом, у Навчальному центрі є можливість обрати з понад 90 військових спеціальностей. Вже після здачі підсумкових іспитів  відбудеться розподіл військовослужбовців до військових частин. До виконання завдань в зоні проведення АТО вони скеровуватись не будуть.

Заступник начальника 184 Навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов зазначив, що проведені опитування дають оптимістичні прогнози на подальшу армійську долю хлопців. Переважаюча більшість   з них  запевняють, що  готові захищати Україну. Він також додав, що цього призову у 184 Навчальний центр відбиралися лише  ті юнаки, які бажають служити. 

Підполковник Володимир Безбородов розповів хто саме проходить службу у військовій частині. Зокрема, якщо характеризувати солдат призваних на строкову військову службу під час призовної кампанії «Осінь-2016» то вони виглядають наступним чином: 37% мешканці міста, а 63% проживають у сільській місцевості. Щодо освіти то 90% юнаків мають за своїми плечима професійно-технічні училища, технікуми, коледжі та університети. 97% солдат до призову в армію вже мали досвід роботи. Лише 3% одружені, а дітей мають 2%. Щодо виховання - 73% виросли у повній сім’ї, 25% мали лише одного з батьків і 2% сироти. Також багато молодих солдат вивчають питання про можливість підписання контракту із Збройними Силами України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ