Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 60 тис. львів’ян виїхало на заробітки

Оціночна кількість населення Львівської області, яка станом на квітень – червень цьогоріч, перебувала за кордоном на заробітках становила 60000 осіб. Про це сьогодні, 31 липня, розповіли організатори акції «Подорожуй безпечно», яку провели Львові в сквері «На Валах», повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото: Олена Ляхович

Організатори розповіли, що роз’яснювальна кампанія приурочена до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми. Останні данні свідчать, що частка дорослого населення області, потенційно уразливого до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми складає 28%.

У коментарі для Гал-інфо координатор програми протидії торгівлі людьми ГО "Центр "Жіночі перспективи" Олена Кальбус розповіла, що  головне завдання акції – привернення уваги державних інституцій та населення до проблеми торгівлі людьми; надання інформації львів’янам про безпечне працевлаштування, навчання, подорожі за кордон, можливості отримання допомоги в складних життєвих ситуаціях.

«За даними Міжнародної організації з міграції з початку 2017 року в Україна виявлено 639 осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Їм наразі надається реабілітаційна допомога. Це ті жертви, яким вдалось звернутись за допомогою через урядові та неурядові структури за допомогою.

Два місяці тому компанія, яка проводить опитування «GfK Ukraine», з’ясувала, що 60 тис. мешканців Львівщини виїхали закордон, переважно до Польщі. Тобто працюють без належних трудових умов, або на нелегальних підприємствах, або з невідповідною заробітною платою тощо.

Ця статистика є орієнтовно співрозмірною. Бувають роки, коли випадки торгівлі людьми зафіксовані у меншій кількості. Але це не означає, що самих випадків поменшало. Адже надзвичайно важко виявити такий злочин. Дуже часто люди потрапляють в тенета работоргівця, навіть того не підозрюючи, нарікаючи на свою необачність, через що навіть не вертаючись до відповідних структур», - розповіла Олена Кальбус.

Довідка.

Генеральна Асамблея ООН у 2013 році прийняла резолюцію A / RES / 68/192, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно «підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права».

Організатори Акції - Громадська організація "Центр "Жіночі перспективи" за підтримки та спільно із Департаментом соціального захисту населення ЛОДА, Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні, за фінансової підтримки Державного Департаменту США.

Акція планують провести в 11 обласних центрах України, де працюють громадські організації – члени Всеукраїнської коаліції НУО з протидії торгівлі людьми. Під час Акції будуть поширюватись матеріали соціологічного дослідження, проведеного дослідницькою компанією GfK Ukraine на замовлення Міжнародної організації з міграції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ