Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 800 багатодітних матерів Самбірщини очікують на звання "Мати героїня"

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич звернувся до голови Львівської обласної адміністрації Михайла Костюка з проханням пришвидшити присвоєння почесного звання багатодітним матерям Самбірського району. Про це повідомила прес-служба депутата. Повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

Відповідне звернення депутат надіслав голові Львівської ОДА. В документі депутат вказує на те, що понад  800  подань  на присвоєння  почесного  звання  Мати  героїня  перебувають  сьогодні на розгляді  у Президента України. Документи на цих матерів були зібрані та  опрацьовані  Самбірською районною адміністрацією  та  Львівською обласною державною  адміністрацією  ще упродовж 2008 - 20010 років.

«Відповідне подання Львівська обласна адміністрація зробила ще у лютому 2011 року, однак, станом на сьогодні, аналізуючи перелік указів Президента, ми не   бачимо серед них  тих,  що  стосуються  багатодітних  матерів Самбірщини», - наголосив Ярослав Дубневич.

Депутат  надіслав депутатське звернення на адресу голови ОДА М.Костюка  з проханням повторно звернутися на адресу Президента України та  Глави Адміністрації Президента України з приводу невідкладного розгляду подання на присвоєння почесного звання «Мати-героїня» багатодітним матерям Самбірщини.
«До мене звернулись багатодітні матері Самбірського району та розповіли мені про свою проблему. Я розумію, що для кожної матері це надзвичайно важливе питання, адже це звання дає право на соціальні виплати та пільги. Звичайно, ростити в нинішніх умовах кількох дітей – це справжній героїзм, адже усі ми знаємо, наскільки дорогі зараз їжа, харчі, освіта. Тому ми мусимо зробити усе можливе, аби не позбавляти матерів, які наважились взяти на себе такий обов’язок, виплат, які їм належаться. Наразі, я звернувся з відповідним проханням до голови облдержадміністрації. Якщо ж для цього потрібно буде робити ще якісь кроки – ми обов’язково їх зробимо», - відзначив Ярослав Дубневич.

Довідка.

Почесне звання “Мати-героїня” присвоюється відповідно до указу Президента країни жінкам, які народили та виховали до 8-річного віку від п’ятьох і більше дітей. З 1 січня 2008 року засновано одноразову винагороду матерям, яким присвоєно це почесне звання, у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, що встановлений для працездатних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ