Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад 80% мешканців Донбасу ніколи не були в країнах ЄС, - опитування

Новий біометричний паспорт отримали менше 3% мешканців Донбасу. Такими є результати опитування, проведеного на підконтрольних Україні територіях в Донецькій і Луганській областях фондом «Демократичні ініціативи».

Цей показник дещо нижчий, ніж на Заході (11%), Півдні (7,5%) і в Центрі (7%).

Так само 3% мають старий закордонний паспорт із діючою Шенгенською візою.

Кількість тих, у кого є паспорт без такої візи, більша у Донецькій області (30%), ніж у Луганській (14%). Відповідно, частка тих, у кого є який-небудь закордонний паспорт, більша в Донецькій області (37%), ніж у Луганській (18%). У середньому по Донбасу цей показник приблизно відповідає усім іншим регіонам, окрім Заходу, де закордонний паспорт мають значно більше мешканців (44%).

Водночас 81% мешканців Донбасу ніколи не бували у країнах Європейського Союзу. Тих, хто хоч раз відвідував ЄС, дещо більше у Донецькій області – 24% проти 15% у Луганській області.

Однак, більшості мешканців Донбасу (59%) доводилося бувати у Росії. У Луганській області їх дещо більше – 65,5%, тоді як у Донецькій – 52%. Серед тих, хто відвідував Росію, більшість робили це кілька разів.

Довідка.

Опитування в Луганській і Донецькій областях (на контрольованій Україною території) було проведене Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва (із залученням мережі фірми «Ukrainian Sociology service») протягом 1–11 липня 2017 р. у Донецькій області і 8–26 липня у Луганській області. Загалом у кожній з областей було опитано по 500 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення  областей (за винятком окупованих територій). Вибірка  репрезентативна за такими показниками, як стать, вік, освіта та місце проживання. Похибка вибірки становить 4.6%.

Опитування було проведено в рамках проекту "Реінтеграція Донбасу шляхом посилення громадської участі у вирішенні місцевих проблем" за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Для порівняння наводяться результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  у червні 2017 р. (за фінансування програми «МАТРА» Посольства Королівства Нідерландів в Україні).   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ