Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Понад мільйон мусульман з'їжджаються на хадж у Саудівську Аравію

Мусульмани починають збираються у Саудівську Аравію на хадж - щорічне паломництво до Мекки. Очікується, що цього року у ньому візьмуть участь 1,5 млн людей, попри трагедію, що сталася минулого року, коли понад 2 тисячі людей загинули через тисняву у долині Міна.

У зв'язку із подіями минулого року влада посилила заходи безпеки. Так у радіусі двох кілометрів від мечеті Аль-Харам у Мецці, що є однією з головних святинь для мусульман, заборонили автомобільний рух, а на шляху паломників встановили пропускні пункти.

Спочатку у Мецці пройдуть релігійні церемонії, а потім паломники вирушать у долину Міна за 5 км від Мекки. Звідти вони підуть до гори Арафат, де відбуваються основні обряди хаджу. Паломники йдуть шляхом пророка Магомета. Більшість із них долають відстань у 25 км пішки.

Причиною торішньої тисняви в долині Міна стало те, що на мосту Джамарат зіткнулися дві великі групи паломників, які йшли в різних напрямках. До нового хаджу дороги у Міні розширили. Крім того, саудівська влада роздає паломникам спеціальні електронні ID-браслети, які будуть містити їхню особисту інформацію. Вони допоможуть впізнати людей, якщо вони загинуть або будуть поранені.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ