Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Понад половина населення Львівщини обслуговується сімейними лікарями

Торік на Львівщині кількість закладів загальної практики – сімейної медицини досягла 271-го закладу, 53,6% всього населення області обслуговується сімейними лікарями. Про це сьогодні, 31 січня, під час засідання Регіонального комітету з економічних реформ у Львівській області заявив заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Орест Середа, повідомила прес-служба ЛОДА.

У 2011 році проведено інвентаризацію закладів охорони здоров'я, створено 26 Центрів первинної медико-санітарної допомоги в складі центральних районних лікарень. Виготовлено Паспорти ФАПів та СЛА для оптимізації та структуризації при створенні центрів первинної медико-санітарної допомоги. Розроблено проекти 15 обласних цільових програм в сфері охорони здоров'я на 2012-2016 роки.

Проводиться підготовка до реалізації Національного проекту «Нове життя: нова якість охорони материнства і дитинства». Передбачено реконструкцію діючого обласного перинатального центру і створення на його базі Регіонального клінічного перинатального центру – як закладу ІІІ рівня перинатальної допомоги. Планується формування 20 госпітальних округів у відповідності до основних засад реформування галузі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ