Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Попри обурення комуністів на Львівщині не припинятимуть пошуки загиблих вояків

На Львівщині, незважаючи на обурення комуністів, не припинятимуть пошуки могил загиблих вояків різних збройних формувань, у тому числі і вояків дивізії «Галичина». Про в коментарі Гал-інфо заявив директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета.

«За час нашої діяльності ми знайшли і перепоховали дуже багато солдат, вояків різних збройних формувань. Це не лише солдати дивізії «Галичина», це й радянські солдати, вояки Червоної армії. Ми так само віддаємо їм військові почесті на рівні з іншими», - заявив Шеремета.

Чит. також: «На Львівщині перепоховали 16 вояків дивізії «Галичина». Фото»

Звинувачення львівських комуністів у незаконності перепоховання останків 16 вояків дивізії «Галичина», проведеного 28 липня в с. Гологори Золочівського району Львівської області, Святослав Шеремета назвав абсурдними.

«Ми не робимо нічого незаконного. Всі ці люди, які воювали, повинні мати гідну шану. На Львівщині також поховано сотні тисяч німецьких солдат, то що ж тепер робити з їхніми могилами? Ми керуємося принципом гуманітарного права, яке чітко говорить, що кожен має право на поховання. Ми ж не вирізняємо для себе когось з поміж інших і проводимо пошукові роботи та перезахоронюємо усіх вояків, останки яких нам вдається виявити», - заявив Шеремета.

Нагадаємо, як раніше повідомив Гал-інфо керівник Львівського обкому КПУ Юрій Ткаченко, комуністи вимагають притягнути до кримінальної відповідальності посадовців, які організувати та провели у селі Гологори Золочівського району перепоховання останків 16 вояків дивізії «Галичина».

Як стверджує Юрій Ткаченко, усі матеріали щодо перепоховання посібників фашистів в селі Гологори на сьогоднішній день передано народному депутату Олександру Голубу: для підготовки та скерування депутатських запитів на адресу обласного ГУМВС та прокуратури Львівської області, з проханням порушити по подіям у селі Гологори Золочівського району кримінальні провадження.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ