Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Війна з Росією

Поранення хлопця з Авдіївки шокувало лікаря: Ніколи не бачив стільки металу в голові

Фото з ФБ Vyacheslav Abroskin.
Фото з ФБ Vyacheslav Abroskin.
Фото з ФБ Vyacheslav Abroskin.
Фото з ФБ Vyacheslav Abroskin.
1/7
У суботу ввечері, 13 травня, російські окупаційні війська обстріляли приватний сектор в Авдіївці. Загинуло четверо людей і один поранений. Сиротами залишилося двоє неповнолітніх дітей.

За інформацією голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, в Авдіївці, у районі вул. Сапронова снаряд потрапив у подвір'я житлового будинку. Загинули три жінки і один чоловік. Ще одного чоловіка у важкому стані госпіталізували.

Пораненого чоловіка літаком доправили до Дніпра.

Як повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарня ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко, вночі з Авдіївки прийняла 27-річного Артема з мінно-вибухової травмою.

«Поранення несумісні з життям. Намагаємося вдихнути в нього життя», - написав Риженко.

Заступник головного лікаря з хірургічної допомоги, нейрохірург Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Юрій Скребець написав, що такої кількості металу в голові він не бачив за три роки війни.

«О 22.30 Авдіївка дала нам фрон роботи. Ніч довелося провести в лікарні. З Артемом одним бортом був доставлений ще військовий, з вкрай тяжким діаметральним пораненням мозку. Прооперований. А щодо Артема... Як нейрохірург скажу: в житті своєму не бачив стільки металу в голові. Дивно, але після трьох років війни – шок», - написав лікар.

Він зазначив, що Артем та його родичі відпочивали вдома, коли прилетів снаряд окупантів. Загинули всі.

Начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розмістив фото двох дівчаток, які внаслідок ворожого обстрілу Авдіївки залишилися повними сиротами.

Як повідомила на Фейсбуці користувач Наталія Воронцова, дівчаток звуть Женя та Саша.

«Женя останні 2 роки не жила в Авдіївці. Вона інвалід дитинства, їй потрібен постійний нагляд кардіологів, тому з мамою та старшим братом вони виїхали до Києва. Родина приїхала лише на вихідні, щоб глянути - як там дім», - йдеться у повідомленні.

Саме в цей час у їхній будинок влучив снаряд окупантів.

Женін брат – 27-річний Артем, який у важкому стані перебуває у лікарні Дніпра.

«Дівчинку ще вночі забрала тітка. У Олександри не лишились нікого, крім бабусі, яка сама живе в Авдіївці, у напівзруйнованому будинку, працює прибиральницею», - написала жінка.

Допомогти дівчаткам можна переказавши кошти:

Бабуся Саши - Мезенцева Зінаїда Михайлівна, телефон 066 637 49 20, ПриватБанк 5168757319813798.

Тітка Жені - Пастарнак Ірина Анатоліївна, ПриватБанк 4149497872917325.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ