Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поронюк: Охорону 400 кв км Яворівського полігону посилюють під час навчань, але така площа не виключає впливу „людського фактору”

„Сітці доріг і стежок на Яворівському полігоні міг би позаздрити Львів, – сказав у коментарі „Гал-info” керівник прес-центру ЗахОКу Олександр Поронюк, розповідаючи про теперішню ситуацію на полігоні. – Раніше тут перебувало мільйонне військове угруповання, а тепер лише сто тисяч”.
За словами Поронюка, площа Яворівського полігону – 400 кв км. Забезпечити таку площу постійною охороною військових неможливо. Охорону посилюють під час проведення військових навчань. „Починаючи з 2001 року, через ЗМІ ми регулярно повідомляємо населення про проведення бойових навчань на полігоні, – каже Поронюк. – Крім того, місце проведення навчань очіпляють охороною. Під час невеликих навчань площа, яку охороняють, становить 3–4 кілометри”.
За словами Поронюка, полігон нерозривно пов'язаний з існуванням місцевого населення, яке заготовляє тут дрова, рибалить, збирає ягоди, гриби, і командування вважає це правильним.
„Очевидно, що в випадку з автомобілем, який заїхав на територію полігону, не виключено впливу „людського фактору”, – каже Поронюк. – А чому авто потрапило на полігон з центральної дороги у Старичах, вивчає військова прокуратура й лише вона зможе дати з цього приводу коментарі”.
Нагадаємо, що 25 жовтня водій легкового автомобіля „ВАЗ-2108”, що перебував в стані важкого алкогольного сп‘яніння не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу руху та врізався у колону курсантів Львівського інституту Сухопутних військ, які поверталися з навчання на Яворівському військовому полігоні. Двоє курсантів від отриманих травм загинули на місці події, а четверо отримали травми різного ступеня важкості і перебувають у Львівському військовому госпіталі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ