Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Порошенка просять повернути Бандері та Шухевичу звання Героїв України

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Президента України Петра Порошенка щодо присвоєння Степанові Бондері та Романові Шухевичу звання Героїв України. «За» таке звернення сьогодні, 10 жовтня, під час засідання сесії Львівської обласної ради проголосувало 58 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

У зверненні сказано, що у 2011 році судді режиму Януковича позбавили голову проводу ОУН Стапана Бандеру та головного командира УПА Романа Шухевича звання Героїв України.

Вони наголошують, що вже три роки влада не поспішає відновити історичну справедливість.

«14 жовтня ми відзначаємо 75-річчя від створення УПА. Однак ми і досі не маємо Указу Президента україни про відзначення цієї дати. Герої ОУН та УПА, які десятиліттями боролися за Україну, на жаль, надалі ігноруються сьогоднішньою владою», - йдеться у зверненні.

Також там сказано: «Зволікання з визнанням Степана Бандери та Романа Шухевича Героями України можна порівняти із відмовою визнати Героями України сьогоднішніх військових, які на Донбасі захищають територіальну цілісність України».

Відтак, депутати закликають Президента України відновити історичну справедливість та повернути Степанові  Бондері та Романові Шухевичу звання Героїв України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ