Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко був шокований інформацією про Саакашвілі

Ситуація із Міхеілом Саакашвілі не варта міжнародної уваги. Про це заявив президент Петро Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грибаускайте.

"Є конкретні злочини, які були втілені. І ми маємо забезпечити прозорість слідства. Друге - відкритість і неупередженість слідчих органів, прозорий, ефективний, неупереджений суд. Це те, що маємо гарантувати як незалежна держава.

Якщо хтось, хто звинувачується втікає з-під варти, або порушує закон, або незаконно перетинає кордон, то це має бути відповідальність. Але вона ніяк не має бути пов'язана з політичною діяльністю тої чи іншої особи", - сказав президент.

"Я сам був шокований цією інформацією. Якщо хтось фінансується країною-агресором, або її спецслужбами, олігархами, для того щоб підривати соціальний спокій та стабільність у державі - за це також є кримінальна відповідальність", - заявив Порошенко.

Також Порошенко заявив: "Не виключаю, що слідство може звернутися щодо додаткової експертизи в тому числі до міжнародних організацій. Це підвищить довіру до цих документів".

"Я зацікавлений, щоб процес був максимально прозорим - хоч Саакашвілі, хоч Порошенко, Симоненко або будь хто інший", - сказав президент.

"Щодо того, що це пов'язано із позбавленням громадянства. Ні. У правовій державі, якщо було порушення при наданні громадянства, це вже відповідальність президента. Бо буде злочинна бездіяльність. У демократичній державі рішення оскаржується в суді.

Якщо не влаштовують національні суди, є Європейський суд з прав людини", - заявив Порошенко.

Gazeta.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ