Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Порошенко: Маріуполь і Одесу захопити неможливо

Президент підкреслив, що сьогодні в цих містах розташовані добре оснащені збройні сили і народ, який твердо стоїть за Україну, - УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко заявив на брифінгу в Одесі, коментуючи озвучені журналістами заяви експертів НАТО про можливе захоплення Одеси і Маріуполя.

«Не можна захопити Одесу, не можна захопити Маріуполь. Тому що, по-перше, – сьогодні стоять добре оснащені збройні сили. І, по-друге, – народ, який твердо стоїть за Україну, який співає український гімн, піднімає український прапор, який любить українську державу. Причому якою б мовою він би не висловлював свою любов, мені це абсолютно байдуже. Тому що російською мовою любити Україну можна нітрохи не гірше, ніж українською», - сказав Порошенко.

Він також сказав, що ми зупинили війну, коли було найважче. Коли 80% бойової броньованої техніки було знищено і зруйновано, і частини були без боєготовності.

«Ми тоді зупинили наступ і тоді захистили Маріуполь. Я думаю, що країна заплатила дуже високу ціну за мир. І Одеса заплатила дуже високу ціну 2 травня, для того, щоб побачити зараз, що відбувається, якби ми тоді не зупинили спробу сепаратистів. Сьогодні Одеса стала дуже проукраїнською. У російських ЗМІ Одесу навіть називають бандерівською. Більшого компліменту для Одеси для мене не існує», - сказав Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ