Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко підписав закон про "листи щастя" і штрафні бали

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає запровадження автоматичної фотозйомки та відеофіксації порушення Правил дорожнього руху. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Президента.

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», який передбачає деякі нові повноваження для виконання патрульною поліцією своїх завдань у сфері забезпечення безпеки руху.

До Адміністрації Президента України, на ім’я Президента України, надійшов лист від Начальника Департаменту патрульної служби МВС України Олександра Фацевича з проханням розглянути можливість невідкладного підписання проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху».

В листі, зокрема, йшлося про те, що «створення патрульної поліції стало помітною реформою в суспільстві, а зростання на понад 60% кількості звернень громадян до патрульної поліції свідчить про неабиякій рівень довіри суспільства». При цьому наголошувалося на необхідності отримання Департаментом патрульної служби додаткових повноважень для більш ефективного функціонування патрульної поліції, особливо в частині забезпечення безпеки руху.

Відповідно до підписаного Президентом України Закону запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками, також запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали, установлюється розмір штрафу або кількості штрафних балів, надаються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженими працівниками підрозділів патрульної служби МВС.

Відомо, що подібні системи позитивно зарекомендували себе в багатьох країнах світу, зокрема в Німеччині, Швеції, Великій Британії, Італії, Швейцарії, Австрії, Нідерландах, Франції та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ