Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко повідомив Франції й Німеччині про погіршення ситуації

Президент Петро Порошенко поінформував про погіршення безпекової ситуації на Донбасі президента Франції Франсуа Олланда та радника канцлера Німеччини Крістофа Хойзгена. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Хойзген вибачився, що канцлер Ангела Меркель не змогла взяти участь у розмові.

Порошенко поінформував співрозмовників про збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків на сході України, в тому числі з важкого озброєння.

Він також наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ.

Президенти України і Франції погодилися на особливій важливості безпекового компоненту, який досі не виконала Росія, і який має бути першочерговою частиною дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.

Порошенко заявив, що Москва блокує процес звільнення заручників, що є абсолютно неприпустимим.

Президенти домовилися про продовження консультацій у Мінську на рівні дипломатичних радників глав держав "нормандського формату", після чого лідери України, Франції і Німеччини проведуть телефонну конференцію.

Порошенко окремо подякував делегаціям Німеччини і Франції за підтримку резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо необхідності збереження санкцій проти Росії.

Президент України також закликав країни ЄС пришвидшити надання українцям безвізового режиму і ратифікацію угоди про асоціацію.

Як відомо, Меркель запрошувала президентів України, Росії та Франції на вечерюна 19 жовтня – однак сторони не домовилися про зустріч у "нормандському форматі". Зокрема, Олланд і Меркель у розмові з Путіним не змогли затвердити її дату.

Джерело в українських дипломатичних колах заявляло, що Україна не давала згоди на участь у саміті "нормандської четвірки", "доки не буде погоджено "дорожню карту", яка передбачатиме виконання умов безпеки Мінська Росією".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ