Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко прокоментував прорив Саакашвілі через український кордон

Президент України Петро Порошенко вважає, що інцидент з перетином Михеілом Саакашвілі державного кордону не потребує політичних коментарів.

"Інцидент в Шегинях потребує відповіді у правовому полі. Це справа правоохоронних органів", - сказав президент журналістам.

При цьому він зазначив, що є конституційний принцип недоторканності держкордону – "байдуже, це терористи на сході чи політикани на заході".

"Сподіваюся, що цей пан так само пробиватиметься в Грузію, як він проривався в Україну", - сказалв Порошенко.

Президент також повідомив, що Саакашвілі так і не оскаржив його указ про позбавлення громадянства у Вищому адміністративному суді України.

Нагадаємо, 26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Саакашвілі повідомив про наміри боротися за громадянство і повернутися в Україну на законних підставах.

10 вересня відправлення поїзда "Перемишль-Львів-Київ", в якому знаходився Саакашвілі, з Польщі було заблоковано. Політик прийняв рішення пересісти на автобус і перетнути кордон у пункті пропуску "Шегині". Близько 20:00 група підтримки Саакашвілі прорвала кордон прикордонників і провела його через кордон.

Адвокат Саакашвілі повідомив про те, що позов до Вищого адміністративного суду України про незаконність позбавлення його підзахисного українського громадянства буде поданий найближчим часом.

DT.UA
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ