Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Порошенко пропонує прийняти антирейдерський закон

За два тижні повністю стабiлiзувати ситуацiю з силовим захопленням суб'єктiв господарювання i з неправовим використанням судових рiшень абсолютно можливо – необхідно лише прийняти відповідний закон. Так вважає народний депутат фракцiї «Наша Україна» Петро Порошенко, якого цитує прес-служба «Нашої України».
За словами Порошенка, в корпоративних конфлiктах нерiдко використовуються позови держателiв акцiй – фiзичних осiб, якi розглядаються не за мiсцем розташування акцiонерного товариства, а за мiсцем мешкання мiноритарного акціонера, що дає великі можливості для зловживання. Порошенко пропонує прийняти законопроект, який передбачає те, що постанови судiв у корпоративних конфлiктах могли бути здiйсненi лише за мiсцем реєстрацiї підприємства, що, на його думку, унеможливить подальший розвиток ситуацiй з силовим захопленням суб'єктiв господарювання (рейдерством).
"Постанови районних або мiських судiв у корпоративних конфлiктах iнодi впливають безпосередньо на виконання судових актiв господарських судiв i на права та законнi iнтереси окремих учасникiв судового процесу. Тому, згiдно iз законопроектом, запропоновано, щоб постанови судiв у корпоративних конфлiктах могли бути здiйсненi лише за мiсцем реєстрацiї пiдприємства, а не, скажімо, за мiсцем мешкання акцiонера», – пропонує Порошенко.
За словами народного депутата, законопроект «Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України (щодо корпоративних конфлiктiв)» був розроблений ще у 2005 роцi i затверджений на засiданнi комiсiї з реформування судової гiлки влади, головою якої вiн був як секретар Ради нацiональної безпеки i оборони України на той час.
"Комiсiя складалася з суддiв, i всi вони його пiдтримали. На засiданнi Комiтету Верховної Ради з питань правосуддя було ухвалено рiшення про об'єднання трьох аналогiчних законопроектiв цього напряму. Крiм того, ухвалено рiшення рекомендувати Верховнiй Радi ухвалити його в першому читаннi i при пiдготовцi до другого читання визначити в перехiдних положеннях, що робити зi справами, якi на сьогоднi вже перебувають у судах рiзних iнстанцiй, i що робити з необхiднiстю внесення змiн до процесуальних кодексiв», – зазначив Порошенко.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ