Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко пропонує спільний контроль на українсько-угорському кордоні

Порошенко пропонує спільний контроль на українсько-угорському кордоні. Повідомила прес-служба Президента України.

Президент Петро Порошенко запропонував ввести спільний контроль на українсько-угорському кордоні для пожвавлення економічного співробітництва та протидії корупції.

Про це йшлося під час його телефонної розмови з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

"Глава держави запропонував запровадити спільний контроль на українсько-угорському кордоні для пожвавлення економічного співробітництва та протидії корупції", - йдеться в повідомленні.

Порошенко подякував Угорщині за підтримку та високо оцінив обговорення перспектив багатостороннього та двостороннього співробітництва з Президентом Угорщини Яношем Адером, яке відбулось 16 листопада у Братиславі під час зустрічі Президентів "Вишеградської четвірки" та України.

Співрозмовники також обговорили актуальні питання енергетичного співробітництва, зокрема в сфері постачання газу. При цьому Петро Порошенко наголосив на важливості спільних підходів в енергетичній політиці для зміцнення регіональної та європейської енергетичної безпеки. Cпіврозмовники обговорили нові технічні можливості диверсифікації постачання газу завдяки запуску нового інтерконектора між Угорщиною та Словаччиною вже в кінці цього року. Петро Порошенко запропонував створити робочу групу між Україною, Угорщиною та Словаччин ю для використання нових технічних можливостей для зміцнення енергетичної безпеки у Європі.

Співрозмовники домовились про регулярний діалог задля координації зусиль, що є важливим чинником для єдності Євросоюзу та його солідарності з Україною.

Порошенко запросив Орбана відвідати Україну одразу після формування нового уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ