Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко прибуде в Раду на голосування змін до Конституції в частині правосуддя

Президент Петро Порошенко сьогодні, 2 червня, прибуде до Верховної Ради на голосування змін до конституції в частині правосуддя. Про це президент сказав на П’ятому національному молитовному сніданку, передає його прес-служба.

"Від вас вирушаю до Верховної Ради, де сьогодні відбудеться доленосне голосування. Я бажаю Голові Верховної Ради, Прем’єр-міністру України, народним депутатам, лідерам фракцій мудрості і єдності. Впевнений в тому, що кожен з нас твердо пам’ятає про свій обов’язок перед українським народом. І після молитви вони зараз повернуться до парламенту і підтримають зміни до Конституції", – сказав Порошенко.

Як відомо, Верховна Рада розпочала розгляд нової редакції закону про судоустрій і статус суддів (законопроект №4734). У порядку денному немає внесення змін до Конституції України в частині правосуддя, проте спікер Андрій Парубій, відкриваючи засідання, сказав, що сьогодні депутати прийматимуть зміни до Конституції в частині правосуддя.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати зміни до Конституції в частині судової реформи та нову редакцію Закону "Про судоустрій та статус суддів". Проект змін до Конституції у частині правосуддя підтримали країни "Великої сімки", Венеціанська комісія та Єврокомісія.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ