Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко привітав новообраного президента Німеччини

Президент України Петро Порошенко привітав Франка-Вальтера Штайнмайєра з впевненою перемогою на президентських виборах, які завершилися 12 лютого 2017 року. Про це повідомила прес-служба Президента України.

«За час перебування на посаді Міністра закордонних справ ФРН Ви стали справжнім другом України. Це надійна основа для подальшої розбудови дружби між нашими народами вже у Вашій новій, президентській якості», - наголосив Глава держави.

Петро Порошенко підкреслив провідну роль, яку Німеччина та її політичне керівництво відіграє у процесі відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Співрозмовники детально обговорили нову ескалацію російської агресії на Донбасі. Особлива увага була приділена загостренню гуманітарної ситуації в районі Авдіївки, де російські бойовики продовжують обстрілювати цивільні об'єкти і, зокрема блокують доступ до фільтраційної станції, що ставить під загрозу водопостачання для цілого регіону.

Петро Порошенко також висловив очікування, що у березні буде продовжено дію так званого «кримського пакету» санкцій.

Сторони привітали досягнутий прогрес між Радою, Єврокомісією та Європарламентом щодо безвізового режиму для українців та висловили сподівання, що це питання буде формалізоване уже найближчим часом.

Петро Порошенко запросив Франка-Вальтера Штайнмайєра відвідати Україну з візитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ