Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко привітав українців з 27-ю річницею Декларації про суверенітет

16 липня виповнюється 27 років від дня, коли Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України, зробивши перший юридичний крок до виходу з радянської тоталітарної імперії та початку нового етапу розбудови української держави. Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомила прес-служба глави держави.

"Сьогодні, як і сто років тому, наші воїни зі зброєю в руках боронять від російського агресора державний суверенітет України", - йдеться у зверненні Президента України до українського народу з нагоди 27-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

"Свобода має високу ціну. Протягом 20-х - 90-х років минулого століття тривав визвольний рух Українського народу за державну незалежність України. Своє право на власне майбутнє ми відстояли під час Помаранчевої революції. Європейський вибір України виборювався мільйонами громадян під час Революції Гідності. За нього віддали своє життя Герої Небесної сотні", - підкреслив глава держави.

Президент у своєму зверненні також зазначає, що "проголошений Рік Української революції 1917 - 1921 років спонукає звернути увагу на схожість у процесах руйнування імперій. Саме 100 років тому на уламках колишньої Російської імперії вирувало національне піднесення поневолених народів".

"У складних умовах ми наполегливо реформуємо практично усі сфери життя країни. І вже є позитивні зрушення. Вперше за багато років покращено показники інвестиційної привабливості України, що відкриває перспективу для впевненого економічного зростання", - йдеться у зверненні Президента.

Він також зазначає, що "в умовах гібридного протистояння з Російською Федерацією і втрат значної частини економічного потенціалу країни нам вдалося цього року перейти до підвищення соціальних стандартів - зросла мінімальна заробітна плата та пенсії".

Порошенко зазначає, що завершено найскладніший, фінальний етап набуття чинності Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом, а "відчинені завдяки безвізовому режиму двері Євросоюзу є справжнім визнанням наших здобутків на шляху реформ".

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ