Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко: Україна розширить співпрацю зі США

Україна вдячна Сполученим Штатам Америки за підтримку реформ, які останнім часом впроваджує. Про це заявив Петро Порошенко під час спільної прес-конференції з Державним секретарем США .

«Мені приємно було почути підтримку реформ в енергетичному секторі після сьогоднішньої ранкової зустрічі і після наших переговорів. Підтримку наших двосторонніх відносин. Хочу наголосити, що вони також концентруються і в економічній сфері, і в закупівлях американського вугілля, і в роботі по будівництву заводу по ядерних відходах, і в забезпеченні поставок ядерного палива для українського «Енергоатому» і для забезпечення інвесторів в нафтогазовій сфері», - сказав Глава Української держави.

Окремо Петро Порошенко подякував за «дуже важливу» співпрацю в енергетичній сфері в частині недопущення будівництва «Північного потку-2». 

Глава держави також повідомив, що під час сьогоднішніх перемовин було досягнуто домовленості про розширення контактів між українським Урядом, українською владою і представниками американської Адміністрації.

На переконання Президента сьогоднішній візит Держсекретаря США в Україну сприятиме розширенню співпраці двох держав в багатьох сферах – оборонній, в сферах безпеки, боротьби з кіберзлочинністю. Під час переговорів також було досягнуто дуже важливих домовленостей у економічній, енергетичній, культурній сферах і багатьох інших.

Державний секретар США Рекс Тіллерсон констатував відданість України подальшому впровадженню реформ та виконанню зобов’язань зокрема перед МВФ, проведення земельної реформи та реформи корпоративного управління. «Ми багато говорили про ті кроки, які необхідні для того, щоб Україна стала привабливою для зовнішніх інвестицій. Я знаю, що ви віддані тому, щоб покращити цю ситуацію», - сказав Держсекретар.

Предметом обговорень були і антикорупційні реформи, адже вони також є важливим елементом для приваблення зовнішніх інвестицій. Серед них Рекс Тіллерсон відзначив важливу роботу щодо відбору суддів Верховного Суду, а також створення Антикорупційного Суду. «Всі ці питання – це перші кроки для створення відповідної судової влади. Ви говорили, що стурбовані цим питанням і віддані тому, щоб справді було створено такий суд і призначено суддів найвищого ґатунку», - зауважив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ