Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко ветував перерозподіл 1,9 млрд гривень на компенсацію пільгового проїзду

Президент Петро Порошенко ветував перерозподіл 1,9 млрд гривень гривень на забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у 2016 році. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України.

Так, відповідний законопроект №4024 "Про внесення змін до додатка № 3 і № 7 закону" Про Державний бюджет України на 2016 рік "щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг" був повернутий із пропозиціями Порошенко.

"Закон "Про внесення змін до додатка № 3 і № 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг" не підтримується, тому пропоную його відхилити", - сказано в пропозиціях глави держави.

Президент відзначає, що такий перерозподіл створює ризик недофінансування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, оскільки через передбачене в 2016 році підвищення тарифів на послуги ЖКГ економія по вказаній субвенції не очікується.

На думку Порошенка, щодо відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян - існуюча система в умовах відсутності механізму обліку пільгових перевезень, будь-яких обмежень за кількістю, відстані і напрямків поїздок не є ефективною, не дозволяє контролювати облік пільгових перевезень (кількість пільговиків, які фактично користуються транспортом, вид транспорту, кількість поїздок і т.д.).

Нагадаємо, в лютому ВРУ передбачила 1 917 833 200 гривень на забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у 2016 році. Відповідний законопроект №4024 підтримали 245 парламентарів.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ