Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко відкрив гуртожиток для студентів та викладачів у місті Бахмут

1/2
Президент Петро Порошенко під час робочого візиту на Донеччину відкрив гуртожиток для студентів та викладачів Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету у місті Бахмут, - прес-служба Президента України.

За словами Президента, близько 20 млн грн., які були виділені на будівництво гуртожитку, також є символом відновлення мирного життя на Донбасі. «Важливо, що ми нарешті їдемо на Донбас не тільки і не стільки піклуватися відновленням обороноздатності держави, наших героїчних воїнів, щоб вони могли забезпечувати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. Нарешті першим пріоритетом є відновлення мирного життя», -  зазначив він, додавши, що зараз робиться все можливе для повернення миру на українську землю.

Порошенко зазначив, що вищі навчальні заклади з окупованої території працюють в різних регіонах України. Зокрема, Горлівський інститут іноземних мов став символом Бахмуту. «Друзі, ми разом. Так само має бути ставлення до тисяч переміщених осіб. Ми маємо продемонструвати, що наша душа і серце відкриті, і ми будемо все робити, щоб вони відчували себе комфортно», - зазначив Президент.

Глава держави звернувся до викладачів Горлівського інституту: «Ви тут є зв’язком і з Горлівкою, і з окупованим Донбасом. Ви є символом європейського вектору розвитку нашої держави». Він також наголосив на надзвичайній важливості вивчення українцями іноземної мови.

Глава держави поділився враженнями від участі сьогодні у відкритті реконструйованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 у Покровську та ще двох шкіл у Дружківці, Часовому Яру, а також нагадав про відкриття мосту та очисних споруд неподалік Бахмуту, які покращать екологічну ситуацію в місті.

Проект створення гуртожитку спрямований на вирішення проблеми надання житла студентам та викладачам переміщеного Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету, а також переселенцям із зони АТО.

Реалізацію проекту із реконструкції приміщення під гуртожиток було розпочато у жовтні 2015 року. Кошторисна вартість об’єкту складає 20,2 млн грн. 90% коштів було спрямовано із Державного фонду регіонального розвитку та 10% - з місцевого бюджету.

В ході реконструкції було оздоблено фасад будівлі енергозберігаючою системою, відновлено покрівлю, реконструйовано зовнішні та внутрішні мережі водопостачання та водовідведення, електропостачання, вентиляції, облаштовано автономну котельню для подачі гарячої води і опалення будівлі. Крім того, проведено благоустрій прилеглої території зі створенням парковки для автомобілів, спортивного майданчика та зон для відпочинку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ