Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Порошенко виступає за збільшення частки української мови на телебаченні

Президент Петро Порошенко виступає із ініціативою щодо запровадження на законодавчому рівні збільшення обов’язкової частки україномовного продукту на телебаченні. Про це Глава держави заявив під час виступу на церемонії вручення Національної премії України ім. Тараса Шевченка. Про це повідомила прес-служба Президента.

Петро Порошенко зазначив, що, незважаючи на супротив, реалізація Закону про квоти для українського музичного продукту в ефірах національних радіостанцій дала позитивні результати і сприяла поширенню української музики. «За рік від нашої останньої зустрічі завдяки ухваленому закону ми досягли суттєвих результатів у поширенні української пісні й української мови у радіоефірі. Пам’ятаєте скільки було суперечностей, скільки атак. Але нічого – крок за кроком доля української мови в радіоефірі збільшується», - констатував він.

«Незабаром таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови є неприпустимо малою», - заявив Президент. Він нагадав, що влітку минулого року звертався до представників телевізійної індустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. «На жаль, не всі тоді мене почули, і отже своє слово зараз має сказати законодавець», - наголосив Глава держави, висловивши переконання, що роботу щодо розширення простору для національного культурного продукту обов’язково треба продовжувати.

Президент також зазначив, що вітчизняний кінематограф і книговидання нині також демонструють своє відновлення та доводять свою конкурентоспроможність. «Минулого року вийшло понад 30 українських фільмів. Звичайно ця цифра навряд чи вразить Голлівуд чи Боллівуд, але це – рекорд за часів незалежності. Зараз разом із фахівцями ми спільно шукаємо дієву формулу сприяння національному кіно, але головне, що його оцінив і підтримав український і міжнародний глядач», - підкреслив Петро Порошенко.

Він також наголосив, що Україну репрезентують і самобутні культури усіх її національних меншин. Яскравим прикладом цього Глава держави назвав виступ та перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення» співачки Джамали.

При цьому Президент підкреслив, що жоден громадянин України, незалежно від національної приналежності, не повинен мати будь-яких обмежень у задоволенні своїх мовно-культурних потреб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ