Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Порошенко за те, щоб притягнути до відповідальності попередніх керівників Мініоборони

Під час огляду зразків озброєння та військової техніки, які розміщені в центрі столиці з нагоди 26-ї річниці незалежності України, Президент Петро Порошенко наголосив, що посадові особи попередніх років, які були причетні до розкрадання та свідомого знищення Української армії мають понести відповідальність. Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента.

Глава держави нагадав, що до Революції Гідності українське військо розкладалося під впливом російської пропаганди, яка «заколихувала наші Збройні Сили до початку війни». Він також зазначив, що в тогочасних директивних документах влади твердилося «нібито перед Україною нема негайних військових загроз». 

«І не тільки Збройні Сили, а й все суспільство заколихували казками про те, ніби ніхто на нас ніколи не нападе, і нам не потрібні жодні оборонні блоки. Безблоковий статус був оптимальним, на їх погляд, для України», - сказав Петро Порошенко. «Де зараз ті агітатори? Я хочу їм подивитися в очі. Всі вони в Росії, всі втекли і живуть там, зрадивши Батьківщину, на кошти своїх замовників», - додав він.

«Відповідно, українську армію не готували до війни, а свідомо знищували, знімаючи з озброєння, з бойового чергування найбільш боєздатні зразки техніки. До цього причетна ціла низка попередніх керівників Міністерства оборони. І за безцінь розпродаючи це майно, мотивуючи себе корупцією, переводячи до складу надлишкового озброєння те, що зараз нам, а особливо тоді, конче не вистачало», - сказав Петро Порошенко.

«Я наголошую, що цьому злочину ще належить дати, навіть не кримінальну, а політичну, юридичну і моральну оцінку», - підкреслив Президент.

Глава держави нагадав, що за наказами тогочасного політичного керівництва України протягом 2010-2012 років вищі офіцери наших Збройних Сил із завидною регулярністю відвідували генеральний штаб Російської Федерації. «Там разом з без п’яти хвилин агресором розглядалися, за порадами росіян, шляхи так званого реформування українського війська. Під виглядом нібито обміну досвідом росіяни нав’язували нам свої погляди, якими нищили рештки української обороноздатності», - підкреслив він.

«Весною 2014 року, після цієї «вдалої» підготовки, росіяни думали взяти нас голими руками. Не на тих напали. Потужне патріотичне піднесення всього українського суспільства, подвиги добровольців і подвижництво  волонтерів, справжній героїзм українських воїнів – офіцерів і солдат, відповідальність нової влади.  Все це  зірвало путінський бліц-криг», - сказав Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ