Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко закликав звільнити усіх українських заручників

Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови у «нормандському форматі» закликав звільнити всіх українських заручників, зокрема українську льотчицю Надію Савченко і кінорежисера Олега Сенцова.

«Президент Петро Порошенко закликав відпустити додому всіх українських заручників, зокрема тих, які незаконно утримуються в Росії, зокрема Надію Савченко та Олега Сенцова», – повідомляє прес-служба президента про результати розмови.

За даними правозахисників, Росія на сьогодні утримує з політичних мотивів 21 українського громадянина –13 ув’язнених перебувають на території Росії, восьмеро – в анексованому Росією Криму.

22 грудня уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомляла, що, згідно з уточненою інформацією від СБУ, в списку полонених – 140 українців, серед яких є багато людей з важкими пораненнями і хворобами. 22 грудня тристороння контактна група обговорювала питання звільнення полонених, проте прогресу у вирішенні цього питання немає. 

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ