Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко закликав нардепів підтримати закон про заочне правосуддя

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні закликав депутатів підтримати зміни до Закону про заочне правосуддя для можливості передачі до суду обвинувачення проти Віктора Януковича. Повідомила прес-служба Президента України.

«Єдина і спільна наша позиція — звернення до депутатів. Ми не можемо чекати місяцями, бо 15 квітня закінчується дія закону, і вони знову вислизнуть від відповідальності. Це наше тверде і наполегливе прохання: цього тижня проголосувати закон, який дозволяє передати справу Януковича до суду», — сказав Глава держави.

Президент наголосив на важливості цього суду над Януковичем. «Щоб саме рішенням суду він був позбавлений звання Президента, бо суд встановлює провину, а парламент лише дає політичну оцінку», — зазначив Президент.

У свою чергу, присутній на заході Генеральний прокурор Юрій Луценко наголосив на важливості підтримки вже на цьому тижні законопроекту, яким уточнюється Закон про порядок заочного правосуддя. Він пообіцяв, що після того, як цей законопроект буде прийнято, обвинувачення Януковича у державній зраді протягом десяти днів буде передано до суду.

«Впевнений, що ми можемо цього року передати звинувачення у державній зраді Януковича і загрозі територіальній цілісності, що підтверджується написанням ним листа на адресу Путіна та Держдуми Росії, що сприяло окупації Криму і подальшим діям», - сказав Генпрокурор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ