Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко запропонував академії Вест-Поінт знайти партнера в Україні

Президент України Петро Порошенко виступив із пропозицію для військової академії США Вест-Поінт укласти партнерські зв'язки з одним із військових інститутів в Україні. Про це він заявив у понеділок, виступаючи перед слухачами легендарної американської академії в штаті Нью-Йорк, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми були би щасливі, якщо б академія Вест-Поінт могла би підключитися до процесу військової освіти в Україні, про що ми говорили сьогодні з генералом (Касленом, начальником академії - ред). І я думаю, було би дуже важливо, якщо б один із українських військових інститутів став би партнером цієї академії", - наголосив Президент України.

Він підкреслив, що обидві сторони могли би мати користь від обміну досвідом, у тому числі протистояння в умовах нової форми "гібридної війни", а також від вивчення мови, вдосконалення співробітництва між країнами та збройними силами.

Водночас, президент підкреслив, що такий досвід вже започаткований.

"Батальйони, навчені американськими інструкторами, продемонстрували найкращу тактику ведення бою та найменші втрати на полі бої", - зазначив Порошенко.

Крім того, за його словами, військове обладнання, надане США, значно скоротило втрати українців у конфлікті.

"З новим оборонним озброєнням ми зможемо врятувати більше життів – як цивільних, так і військових", - підкреслив Петро Порошенко.

Він також подякував Сполученим Штатам за підтримку військової реформи в Україні.

"Я пишаюся, що ми разом в дуже короткий період часу - за три роки - створили найміцнішу армію на континенті", - підкреслив президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у США для участі в 72-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ