Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Порошенко затвердив ЗВТ між Україною та Канадою

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою", ухвалений Верховною Радою України 14 березня 2017 року. Про це повідомила прес-служба Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою", схвалений Верховною Радою України 14 березня 2017 року. Угоду було підписано 11 липня 2016 року під час візиту в Україну Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі Президента, з моменту набуття чинності Угодою, Канада відкриє для українських експортерів 98 % свого ринку товарів, що є предметом двосторонньої торгівлі. З огляду на різний рівень економічного та соціального розвитку України та Канади сторони застосовуватимуть принцип асиметричності тарифних зобов’язань, що дозволить нашій державі адаптувати торгівлю з цією країною до умов вільної торгівлі. Документ містить ряд норм і зобов’язань, що стосуються нетарифних заходів, які будуть сприяти тому, що доступ до ринків не буде обмежуватися невиправданими бар’єрами у торгівлі.

Очікується, що Угода, окрім збільшення товарообігу між державами, сприятиме притоку іноземних інвестицій в Україну, створенню нових робочих місць, що, в свою чергу, позитивно вплине на зростання ВВП держави.

Угода набуде чинності в перший день другого місяця після одержання останньою зі Сторін повідомлення про завершення виконання процедур, необхідних для її вступу в дію.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ