Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Порошенко здійснить робочий візит до інституцій ЄС

27 червня 2016 року Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до інституцій Європейського Союзу для участі у політичних консультаціях високого рівня Україна – Європейський Союз, повідомила прес-служба Президента України.

Консультації, або «міні-саміт» Україна-ЄС, будуть присвячені обговоренню результатів референдуму у Великій Британії про членство в Євросоюзі та їх впливу на відносини між Україною та ЄС, шляхів подальшої мобілізації підтримки Євросоюзом порядку денного реформ в Україні, максимального використання потенціалу поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, а також запровадження безвізового режиму. 

Глава держави планує використати переговори в Брюсселі для сприяння формуванню консенсусу серед держав-членів ЄС щодо продовження терміну дії економічних санкцій проти Росії у зв’язку із агресією проти України.

У міні-саміті сторону ЄС представлятимуть Президент Європейської Ради Дональд Туск, Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер та Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц, Віце-Президент Єврокомісії – Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Моґеріні, а також ключові комісари.

Президент України проведе окрему зустріч з Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем для подальшої координації дій з метою якнайшвидшого схвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України.

У рамках робочого візиту планується підписання Угоди про співробітництво між Україною та Європейською організацією з питань юстиції, а також Угоди про асоційовану участь України у програмі наукових досліджень та навчання Євратому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ