Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Порошенко зустрівся із родиною журналіста Романа Сущенка

У день народження українського журналіста Романа Сущенка, незаконно арештованого у Росії, Президент Петро Порошенко зустрівся з його родиною – дружиною Анжелою, донькою Юлією та сином Максимом. Про це повідомила прес-служба глави держави.

«Сьогодні день народження вашого чоловіка, батька пана Романа. Дуже сильного і дуже шановного українця, який зараз відомий кожному. Наша з вами зустріч – це маленьке вітання йому – і привітання з днем народження, і повідомлення, що ми пам’ятаємо про нього», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко наголосив, що і він, як Президент, і Уряд, Міністерство закордонних справ за його дорученням роблять все можливе задля якнайшвидшого повернення Романа додому. «Робимо все можливе, щоб він скоріше повернувся із «застінків КДБ», куди його абсолютно несправедливо запроторила російська влада, скоріше повернувся до нас в Україну, де його чекає Максим, Юля, чекає дружина і чекають всі українці, чекаю я, як Президент України», - сказав він.

«Йому зараз дуже не легко. Він проходить через страшенні випробування. Але те, як він себе тримає є зразком для багатьох», - додав Глава держави.

Президент висловив переконання, що як справжній патріот Роман гідно витримає всі випробування і як висококваліфікований журналіст після повернення на Батьківщину, розповість правду про всі події.

«Місія  і доля журналіста – це нести правду людям. Він це робив бездоганно і, я впевнений, буде робити і надалі. Розкаже правду про війну, про російську окупацію України. Розкаже правду про те, як українці зараз об’єднані і боряться за те, щоб звільнити Україну від російського агресора і роблять для цього все, що можуть», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент також поділився враженнями від листа Романа, якого отримав. «Був дуже зворушений сильною позицією сильної людини, сильного чоловіка, сильного українця. Ви маєте всі підстави дуже пишатися вашим батьком і рівнятися, бути схожими на нього, коли виростите», - звернувся Петро Порошенко до дітей журналіста.

Дружина Романа Сущенка Анжела подякувала Главі держави за те, що він перейнявся долею журналіста та його сім’ї, і вони не залишилися один-на-один з бідою. «Нам дуже приємно, що вся Україна, всі хочуть, щоб наш тато повернувся скоріше додому», - сказала вона.

Анжела Сущенко наголосила, що її чоловік Роман, затриманий незаконно лише за те, що він щиро переймався долею України: «Все це за його громадянську позицію. Не дивлячись на те, що він працював у відрядженні, його душа і серце завжди були в Україні».

На згадку про зустріч Петро Порошенко вручив сину журналіста Максиму годинник від Президента України. «Цей годинник я збирався вручити твоєму батькові. Він точно його отримає, але якщо ти дозволиш – я віддаю його тобі на зберігання. Ти його будеш носити і молитися, щоб батько скоріше повернувся додому», - сказав він, одягаючи годинник на руку хлопчика.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ