Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Порошенко звернувся до Українського народу у зв’язку з Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту

Президент України Петро Порошенко звернувся до Українського народу у зв’язку з Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Звернення поширила прес-служба Президента.

"Шановні співвітчизники!

Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує жертв Голокосту - однієї з найбільших гуманітарних катастроф XX століття, масового позбавлення життя людей за національною ознакою.

Для громадян нашої держави це не просто скорботна сторінка історії. Це наш спільний біль та незагоєна рана людської пам’яті.

Життя невинно загублених людей - молодих і старих, жінок та чоловіків - було кинуто на кривавий олтар нелюдської ідеології задля задоволення імперських амбіцій режиму, метою якого було встановлення нового світового порядку на засадах тоталітаризму, мілітаризму та расизму.

Світла пам’ять жертвам нацизму.

Цей скорботний день має нагадати нам просту істину - тільки спільними зусиллями вільних націй, усіх небайдужих людей можливо не допустити у майбутньому страшних злочинів проти людства, убезпечити світ від рецидивів нацизму, проявів імперіалістичної агресії, поширення шовінізму та нетерпимості на етнічному чи релігійному ґрунті.

Запевняю, що наша держава й надалі залишатиметься на позиціях, які сповідує усе цивілізоване людство, та забезпечуватиме підтримку миру, свободи та демократії.

Слава Україні!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ