Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовці київської поліції наварили на зарплатах 6 млн грн

Посадовців поліції Київської області звинувачують у привласненні 6 млн грн державних коштів. Про це повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України здійснює досудове розслідування за фактом привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами Головного управління Національної поліції у Київській області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

У зв’язку з цим, 14 червня 2017 року слідчими Генеральної прокуратури України проведено обшуки за місцями роботи та проживання керівного складу Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Головного управління Національної поліції в Київській області.

За результатами опрацювання та аналізу виявлених в ході проведених слідчих дій документів встановлено додаткові факти привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами Головного управління Національної поліції у Київській області у період з 2012 по 2016 роки, які призначалися для виплати заробітної плати та грошового забезпечення особовому складу ГУ НП в Київській області, шляхом перерахування грошових коштів на банківські рахунки, оформленні на підставних осіб, у тому числі «мертві душі».

На теперішній час виявлено, що службові особи правоохоронного органу незаконно заволоділи державними коштами у сумі більше шести мільйонів гривень.

Досудове розслідування триває. Проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення усіх винних до відповідальності та забезпечення відшкодування збитків. 

За скоєне кримінальне правопорушення особам, причетним до вчинення злочину, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певної діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ