Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посадовця "Львівавтодору" звинуватили у знущанні над собакою

Посадовця "Львівавтодору" звинуватили у знущанні над собакою. Пес пробував повертатись додому, а його били, щоб втікав, - Львів шокувала історія знущання над собакою.

«Рік часу цей собака у мене перед очима! Коли запитують про долю собак. Розказую про десятки врятованих, а перед очима – він. Ні, врятувати його вже не можна було. Але закінчити цю історію, очевидно, що було потрібно. Бо знав ім’я «героя» я вже на наступний день ввечері. А почалось все зі сліз. Дівчинки, яка живе недалеко», - волонтер та зоозахисник Ігор Сайко не приховує своїх емоцій, коли розповідає історію собаки, який загинув після знущань та побоїв. 

«Село біля Львова. Зовсім біля. І відоме. Переважно, живе там "еліта". Податківці, судді, бізнесмени різного роду, журналісти навіть є. А толку? Якщо дикість та жорстокість у багатьох в мізках… Дві групи фото. З різницею у три місяці. Перша група - 6 річна весела, добра собака, яка і в гості до сусідів зайде, і з сусідськими дітьми побавиться залюбки. Друга група – вчора (листопад 2016 року – ред.). Захворів собака в серпні. В серпні нелюди-госпідарі розпочали "лікування" словами: "Та то є пес! На всьо Божа воля". Продовжили лікування винісши не ходячого собаку з двору на дорогу і їх пояснення я особисто почув і записав: "Чи ви звар'ювали? Шо воно має ту мині на подвір'ю здихати? Най там на вулици лежит!" Забрати собаку на лікування - не дозволяли, бо "там будуть тварину мучити". Далі - рівчак з водою і болотом, де "жив" собака… Діагностика, аналізи та безуспішні спроби порятунку в Євроветі», - так про собаку з-під Львова зоозахисник та волонтер Ігор Сайко розповідав ще у листопаді 2016 року.

Тоді волонтер констатував, що коли пса таки вдалося забрати до лікарів, спеціалісти трьох львівських клінік вже нічого зробити не змогли.

«1. Травма хребта від удару. Внаслідок чого - повний параліч задньої частини тіла. Параліч не настав вмить. Собака щодня вставала на лапи гірше і гірше, поки не перестала вставати взагалі і лежати в тому рові, у власних фекаліях, звідки її періодично витягали сусіди. Нагадаю, що забрати собаку (власники) не дозволяли. І ще зазначу, що вулиця, де колись жив цей собака - тупікова. Остання хата. Де нема ні людей, ні машин. Резонне припущення - хто саме наніс собаці цю травму.

2. Пухлина, яку не лікували і не досліджували від серпня. Деформовані кістки щелепи та черепу нею. Втрата зору лівого ока. Ми зробили аналіз. Пухлина злоякісна.

3. Поки робились дослідження, Тетяна Грищенко з ЛКП "Лев" просто перебираючи шерсть та очікуючи на результати аналізів витягла з нього понад 30 (тридцять) кліщів! І це - навіть не половина з тих, що на ньому.

4. Чисельні травми шкіри невідомого походження. Пролежні. У місцях які постійно були в воді і вночі на морозі - собака почав гнити. Невипускання сечі. Злили катетером біля 0,5л. Гній - просто витікав з лівого вуха. Температура собаки після відігріву в авто - 35 градусів. І це, мабуть, зовсім не повний перелік. Спеціалісти трьох львівських клінік, на жаль вже нічого зробити не змогли», - розповідав Ігор Сайко.

Сьогодні ця історія знову виринула на поверхню. Бо, як стверджують зоозахисники, фігурант торішньої історії опублікував оголошення про те, що «візьме в приватний будинок у вольєр собаку». І захисники тварин підняли події серпня-листопада 2016 року на поверхню.

«Тоді і зараз звучить питання чому ніхто з сусідів не втручався три місяці. Втручались. Як з’ясувалось вже після публікації – двоє різних сусідів не знаючи одне про одного навіть. Приходили, годували, перекладали. Одна – просила дозволу забрати, полікувати. Друга, котра зв’язалась вже після публікації, просто носила їсти, щоб хоч якось полегшити долю цього собаки, - додає сьогодні Ігор Сайко. - Мовчали, бо боялись та якось залежні від нього. По при те, що особа часто безробітна, вічно в пошуках роботи – показує на селі з себе велике "ЦБ". Тут тобі і банкір (агов ПАТ "КРЕДОБАНК", і телебачення (ТРК Львів) і все, що хочеш. До того ж, очевидно тими понтами зробив з себе там на місці проживання керівника вуличного комітету "Енергія". Тобто, вся суть, що сусіди якось персонально від нього енергозалежні.  Це не я «копав» всю інформацію. Її дуже швидко знайшли небайдужі користувачі інтернету».

«Тоді під обіцянку нерозголошення місця ми таки впросили, що приїдемо, щоб надати собаці хоч якусь допомогу. Двоє волонтерів, двоє лікарів. Проте… ніхто з нас чотирьох, включно з 20 роками ветеринарної практики, такого занедбаного стану тварини в житті ні не бачив, ні не чув таких диких безпросвітно тупих пояснень від господарів! Формально, звісно, ніхто з нас не бачив того удару по хребті, після якого собаку паралізувало. Знаємо лише те, що собака цілий час пробував повертатись додому і цілий час його виганяли та били, щоб втікав. А в якийсь момент собака раптово перестав ходити. Параліч. Від перелому хребта, як показали подальші обстеження. Тоді власне його вже винесли на дорогу і залишили. Канава з болотом і якоюсь гноївкою зупиняла його щоразу, коли він вже повз «додому» не розуміючи чому його винесли», - розповідає волонтер та зоозахисник.

За його словами, власник навіть пояснював, що собаку побили, тому він помер. Але така версія, за словами волонтера, не витримує критики і спростована фахівцями. «Початок хвороби – липень-серпень. Перелом хребта – кінець жовтня – початок листопада. Тобто, якщо дослівно, на момент клінічних обстежень пухлині було 3 місяці. Травмі – місяць», - пояснює Ігор Сайко.

«Спершу хотів написати про те, що потрібно буде захистити від нього і його жінки цих двох сусідів. Як від того, щоб у них не почало «пропадати світло» і т.п., до морального тиску. Думаю, це зайве вже. Тут час заступитись за недорозвинутих розумових інвалідів. Якщо хтось думає, що це та сім’я зробила від злості – на жаль, ви помиляєтесь. Це просто від тупості. Як дружини, яка видавала оці перли і нам на телефон тоді, і потім усно. Так і його, судячи з його сьогоднішнього посту. Вони просто НЕ РОЗУМІЮТЬ в силу свого рівня розвитку, що роблять щось не так. «Та то ж пес!»

Форпост

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ