Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Посадовця, який організував розтрату «кіотських» коштів, взято під варту

Як повідомили в прес-службі НАБУ, посадовця, який організував розтрату «кіотських» коштів, взято під варту.

У середу, 18 травня, ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва секретарю комітету з конкурсних торгів ДП «Українські екологічні інвестиції» Кравченку Р.В. обрано запобіжний захід - тримання під вартою строком до 2 місяців з альтернативою внесення застави в розмірі 1,6 млн. грн.

Посадовця підозрюють у вчиненні замаху на розтрату державних коштів в розмірі 480 млн. грн, отриманих згідно Кіотського протоколу, відповідно до ч.2 ст.15 («Замах на злочин») та ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Якщо провину Кравченка Р.В. буде доведено у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи до встановлення інших співучасників злочину.

Нагадуємо, посадовця ДП «Українські екологічні інвестиції» було затримано 16 травня. Під час досудового розслідування встановлено, що  підозрюваний у змові з групою осіб організував придбання фіктивних суб’єктів господарської діяльності та забезпечив їх перемогу при проведенні процедур державних закупівель на реконструкцію мереж освітлення на суму понад 480 млн. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ