Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посади Тимошенко давали їй змогу викручуватися, - Пшонка

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко скоїла всі злочини, які їй інкримінуються, перебуваючи на високих посадах. Про це повідомив генпрокурор Віктор Пшонка в ефірі телеканалу "1+1".

"Є злочини, які скоїла Юлія Володимирівна, злочини розкриті, вони в доказах. В одній справі є вирок першої судової інстанції районного суду", - заявив він, повідомляє УП.

"Злочинів декілька скоїла Юлія Володимирівна. За них треба відповідати, тобто ніякої політики", - уточнив генпрокурор.

Пшонка нагадав, що наразі проти Тимошенко порушено низку кримінальних справ, які розслідували ГПУ, Служба безпеки України і податкова міліція.

"Підняли ті кримінальні справи, які були в якісь роки. Але якщо подивитися шлях Тимошенко, службовий шлях, і всі ті злочини, які були скоєні, це все при високих посадах: то вона керівник "Єдиних енергетичних систем України", і працює під лобіюванням прем’єр-міністра Лазаренка і разом з ним скоює злочини; то вона перший віце-прем'єр в урядові Ющенка; то вона народний депутат; то вона прем’єр-міністр", - зазначив генпрокурор.

"І у всі часи всі ці службові посади не давали змоги, якось вона викручувалася, принципово підійти до юридичної правової оцінки того, що вона скоїла", - додав він.

Пшонка уточнив, що "зараз принципова є оцінка тим злочинам, тим подіям, тим обставинам".

"Давайте розберемося: слідство, обвинувачення, суд, всі судові інстанції... Говорять Європейський Суд? Європейський Суд. Але всі обставини ці були. Всі ці злочини, за які вона притягується до кримінальної відповідальності, виписані в сьогоднішніх законах України, в Кримінальному кодексі", - підсумував він.

При цьому, відповідаючи на запитання, чи не боїться він порушення кримінальних справ проти нинішньої влади, у разі зміни керівництва в країні, Пшонка зазначив: "Я не з лякливих".

"Якщо в рамках закону будуть діяти, то вершити буде нічого, на мою думку. Якщо будуть йти не в ногу з законом, то натворити можна багато чого", - уточнив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ