Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посли США та Британії засудили розгін євромайдану

Американський посол Джеффрі Пайєтт засудив розгін мирного євромайдана на Майдані Незалежності. Про це він написав у своєму Твіттері, на прохання прокоментувати рішення влади розігнати мітинг.

"Поки працюю над тим, щоб зрозуміти, що сталося, але звичайно засуджую застосування сили проти мирного зібрання. Потім ще скажу більше", - написав посол.

Напередодні у п’ятницю Пайєтт закликав владу не застосовувати силу проти мітингу і попередив про серйозні наслідки для двосторонніх стосунків в разі розгону євромайдану.

"Для Сполучених Штатів свобода висловлювання і свобода слова, і свобода преси — фундаментальні принципи. Ми постійно повторюємо, що це наш найвищий пріоритет. Повага до цих цінностей — одна з основ наших стратегічних двосторонніх взаємин. Відхід від цих принципів матиме серйозні наслідки", - заявив тоді він.

 

"Був глибоко схвильований, коли побачив вранці картини залякування та насильства проти мирного #євромайдану в Києві", запостив своє враження від подій британський посол Саймон Сміт.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ