Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Посмертно «За мужність» удостоїли двох військовослужбовців

Двоє військовослужбовців 184-го Навчального центру удостоєнні орденів «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Про це сьогодні, 24 серпня, повідомила Прес-служба Національної академії сухопутних військ.

Двох військовослужбовців 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ було посмертно нагороджено орденами «За мужність» III ступеня. Нагороди родинам загиблих урочисто вручили в присутності представників влади і командування 184-го Навчального центру.

Військовослужбовці загинули в боях під Авдіївкою, куди були відряджені від 184-го Навчального центру. Роман Мамасуєв загинув 22 грудня 2016 року від снайперської кулі, Дмитро Шматко — 22 березня 2017 року під час мінометного обстрілу українських позицій. Учасники заходів вшанували пам’ять загиблих та відвідали їхні могили.

— Надзвичайно шкода, що такі хлопці гинуть, — каже майор Олександр Іваненко, під командуванням якого вони служили в 184-му Навчальному центрі. — Вони були справжніми патріотами. Добровільно відправилися в зону бойових дій, понад усе прагнули захистити свою країну та її громадян.

Рідні згадують хлопців, як виключно життєлюбних та завжди готових прийти на допомогу ближнім. Саме тому і вирішили піти до війська. Вони були та залишаються чудовим прикладом до наслідування: вірні, чесні, справжні патріоти України.

Родини загиблих вирішили передати особисті речі хлопців військовому музею 184-го Навчального центру. Зокрема, мати Романа Мамасуєва передала польову форму, в якій загинув її син, як нагадування про героїчну пожертву заради майбутнього наступних поколінь. Також, близькі та рідні Дмитра та Романа отримали запрошення від командування 184-го Навчального центру на відкриття пам’ятного меморіалу на честь загиблих військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ