Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Посол Канади в Україні відвідав сімейну ферму біля Дрогобича

14 липня, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав сімейну ферму у селі Городківка біля Дрогобича. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Фермерське господарство «Чародійка» - сімейна справа Іванни Кемпи. Жінка разом із чоловіком утримують поголів’я худоби та виготовляють сири. Молоді фермери пригостили гостя своєю продукцією, посол ж у свою чергу відмітив успішність та розвиток господарства.

Стимулом для розвитку господарства «Чародійка» стала співпраця з Львівською аграрною дорадчою службою, яка реалізує проект Уряду Канади «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Окрім фінансової підтримки фахівці проекту допомагають фермерам із організаційними питаннями, а також навчають основам ведення молочного бізнесу.

На сімейній фермі Іванни Кемпи господарі виготовляють молоді сири, здебільшого моцареллу, фету, адегейський, кисломолочний.

«Переваги в тому, що це є натуральна продукція. Ми не додаємо ніяких консервантів, ніяких барвників. Це якісне молоко, оскільки ми доїмо апаратом, не вручну, воно охолоджується відповідно вчасно і це все впливає на якість сиру і на якість продукції. Люди починають пробувати і їм подобається», - розповіла Іванна Кемпа.

Продуктивність та ефективність фермерських господарств на Львівщині відзначив і Посол Канади в Україні Роман Ващук.

«Ця мережа сімейних ферм, де їх є від 5 до 20 корів, зростає. І кожна з них стає своєрідним магнітом, довкола якого можуть організувати виробництво молока. Це створює таку позитивну мережу людей. Крім того, вони між собою спілкуються, обмінюються ідеями, хто який спеціальний сир виробляє та інше. Наш проект їх підтримує і ми розраховуємо, що невдовзі з’явиться перший молоковоз кооперативного об’єднання, а згодом будемо підтримувати об’єднання, щоб воно переходило до переробки»,  - зазначив Роман Ващук.

Також посол наголосив на готовності Уряду Канади підтримувати активних фермерів Львівщини і надалі.

«Тут все ж таки більше збереглося історичної пам’яті і села так зорганізовані, що є місце для меншого виробника, не тільки для величезних холдингів, але й для активних господарів та господинь. Підтримка йде з 2008 року і вона триватиме до 2021, так що тут є всі можливості. Ми не тільки заклали фундамент, ми тепер вже розбудовуємо цілу систему, яка дозволить господарям і господині отримати не тільки задоволення від праці, а й також свою справедливу частину заробітку від виробництва молока», - додав Роман Ващук.

Загалом в межах проекту вже відкрилися 40 сімейних ферм. В стадії формування і розвитку перебувають ще 80. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ