Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол США в Україні відвідала Львів

Міський голова Львова Андрій Садовий провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович. Сторони обговорили політичну та економічну ситуацію у Львові, питання децентралізації в країні, розвиток сфер ІТ та туризму, а також поділилися досвідом у питанні громадської безпеки та формування структури міст, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Я багато років не була у Львові, і зараз бачу, що він дуже стрімко розвивається. Буду тут ще кілька днів, тож матиму час, аби прогулятися львівськими вуличками», – зазначила Посол.

«Для мене велика честь, що Ви знову у Львові. Комфорт мешканців – це наш пріоритет», – відповів Андрій Садовий.

Як розповів міський голова, основні сфери розвитку сучасного Львова – це ІТ, туризм та розбудова інфраструктури. «Ми маємо дуже хорошу динаміку в ІТ-сфері – це близько 20% щороку. Розвивається також сфера туризму – це і нові робочі місця, і впізнаваність нашого міста. Значні кошти ми щороку інвестуємо у розвиток інфраструктури. Зараз же ми працюємо над оптимізацією структури Львова, і тут було б корисно дізнатися про досвід американських міст», – зазначив він.

Окрім цього мер поділився досвідом щодо діяльності Львова у сфері розвитку, е-врядування, впровадження он-лайн-послуг тощо, а також розповів про реалізацію проектів у напрямку охорони культурної та історичної спадщини.

Після зустрічі, Посол у супроводі міського голови та начальниці міського управління охорони історичного середовища Лілії Онищенко оглянула Чорну Кам’яницю, що на пл. Ринок, 4. Відзначимо, що на її реставрацію Львівський історичний музей отримає грант від Посольського фонду США збереження культурної спадщини. Йдеться про 275 тис. доларів, ще 29 тис. доларів є внеском музею. Роботу над проектом офіційно розпочали 12 вересня. Реставрацію розраховано на 3 роки, проект здійснюватимуть у співпраці з кафедрою реставрації архітектурної і мистецької спадщини Інституту архітектури Львівської політехніки. Чорна кам’яниця є пам’яткою архітектури епохи Ренесансу, яка входить до списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ