Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Посол США високо оцінив рівень конкурсу з впорядкування місць єврейської історії у Львові

Сьогодні, 2 листопада, Львівський міський голова зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джоном Френсісом Теффтом. Зустріч відбулась у Львівській міській раді. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради

Як повідомив під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Френсіс Теффт, Посол високо оцінює досягнення Львова за останні роки та готовий повертатись до Львова.

Під час зустрічі також було обговорено питання інвестиційної співпраці, залучення фірм з ІТ-сектору та електронної промисловості до розвитку бізнесу у Львові. Міський голова та Надзвичайний Посол говорили про можливості співпраці у напрямку створення нових робочих місць.

Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Френсіс Теффт відзначив прогрес міста у підготовці до проведення чемпіонату з футболу 2012 року, динамічну та молодіжну атмосферу Львова, що інтенсивно розвивається. Також Посол високо оцінив рівень проведення у нашому місті міжнародного конкурсу з впорядкування місць єврейської історії.

Міський голова Львова Андрій Садовий представив Джону Теффту основні напрямки розвитку міста, наголосив на тих пріоритетах, які обрала громада Львова на наступні роки і які відображені у комплексній Стратегії розвитку Львова – розвиток економіки знань, творення технопарків, ІТ, туризм.

Під час зустрічі було обговорено чимало важливих питань щодо співпраці Львова та США.

Довідка.

Джон Френсіс Теффт був затверджений Сенатом США на посаді посла США в Україні 20 листопада 2009 року.

Він служить у дипломатичному корпусі США вже понад тридцять років. Джон Теффт був послом США у Грузії (з 2005 року), а перед тим - керівником відділу Державного департаменту США, відповідального за відносини з Росією, Україною, Білоруссю та Молдовою.

У 2003-2004 роках був радником з міжнародних справ про Національному воєнному коледжі у Вашингтоні. Він також був послом США у Литві (2000-2003 роки) і заступником глави дипломатичної місії США у Москві (1996-1999), причому з листопада 1996 до вересня 1997 року - Тимчасовим повіреним у справах США в Росії. Серед інших дипломатичних призначень Джона Теффта - робота в Єрусалимі, Будапешті й Римі.

Серед нагород Джона Теффта - особлива почесна відзнака Державного Департаменту США у 1992 році, нагорода як найкращому заступнику глави американської дипломатичної місії за 1999 рік (за роботу в Москві), а також президентські нагороди за віддану службу (2001 і 2005 роки).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ