Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол США: заміна міністрів у Кабміні вигідна Кремлю

Посол США Джеффрі Пайєтт вважає, що Україна не повинна прибирати міністрів-технократів із Кабінету Міністрів.

"Небезпечні голоси кажуть: "Досить міністрів-технократів і професійного управління - прийшов час політикам узяти кермо влади". Це буде величезною помилкою, підживлюватиме зусилля Кремля хибно представити Україну як демократію, яка слабшає, а не формується", - процитував він у твіттері свою ж промову від 29 січня.

Очевидно, що посол вирішив, що варто нагадати позицію США у зв'язку з появою інформації про кандидатів в уряд від Блоку Петра Порошенка. Фракція, зокрема, розглядає Тараса Кутового на посаду міністра аграрної політики, Гліба Загорія на міністра природних ресурсів, Павла Рябікіна на міністра інфраструктури, Олексія Гончаренка на міністра охорони здоров'я, Ольгу Бєлікову на віце-прем'єра з євроінтеграції, Віталія Ковальчука на першого віце-прем'єра, Євгена Нищука на міністра культури.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів днями буде звітувати перед Верховною Радою, після чого очікується переформатування його складу. Парламент буде розглядати звільнення щонайменше чотирьох міністрів, які подали у відставку: Андрія Пивоварського, Олексія Павленка, Олександра Квіташвілі і Юрія Стеця.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ