Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол України у Чехії вимагає виправити карту з «російським Кримом»

Посол України в Чехії Борис Зайчук звернувся до чеського видавництва "Ottovo nakladatelství" з вимогою привести карту України у виданні "Футбольний атлас світу" у відповідність до норм міжнародного права. Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства України в Чехії.

У відповідному листі видавництву посол зазначив, що міжнародне співтовариство єдине у підтримці українського суверенітету та територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів і не визнає анексію Криму.

"Тому видання карти України без території Криму суперечить міжнародному праву та цілком ігнорує консолідовану позицію країн Європейського Союзу щодо невизнання окупації Російською Федерацією Криму", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у Чехії в листопаді минулого року видали "Футбольний атлас світу", в якому окупований Крим позначений як російська територія.

Чеське видавництво "Ottovo Nakladatelstvi" заявило, що позначення Криму частиною Росії у їхньому "Футбольному атласі" сталося внаслідок помилки картографа і не було навмисними діями.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ