Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол України вимагає пояснень від мера Ніцци щодо візиту делегації Ялти

Посол України у Франції Олег Шамшур надіслав меру Ніцци Крістіану Естрозі листа з вимогою пояснень щодо візиту делегації Ялти у Ніццу. Про це Олег Шамшур написав у своєму Твіттері.

Він зазначив, що відповідну ноту надіслано і МЗС Франції.

"Обурений зустріччю мера Ніцци з "мером" Ялти. Надіслав Крістіану Естрозі листа, ноту - МЗС Франції" - написав посол.

Він нагадав, що анексія Криму Росією засуджується міжнародною спільнотою і через це на Крим накладені санкції. Він наголосив, що анексія Криму призвела до масових репресій і систематичних порушень прав людини.

"Це змушує мене прийти до висновку, що ви свідомо робите те, що суперечить позиції Франції і міжнародного співтовариства. Це можна було б пояснити політичною наївністю, але ви досвідчений політик, мер великого міста і голова одного з головних регіонів Франції", - написав Олег Шамшур.

"Ще більш вражаючим є той факт, що зустріч проходила у присутності представника країни, що окупувала Крим" - додав посол.

При цьому в листі висловлюється вимога до мера "публічно роз'яснити свою позицію".

Як повідомлялося, делегація Ялти перебувала в Ніцці з 26 лютого по 1 березня. Зустріч проходила за участю посла РФ у Франції Олександра Орлова.

При цьому на сайті мера, який раніше вже висловлювався на підтримку дій РФ, наголошується, що Ялта входить до складу Російської Федерації.

Як заявили представники  ялтинської окупаційної влади, Естрозі у травні здійснить візит у відповідь до Ялти.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ