Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Посол ЄС в Україні прокоментував нещодавні обшуки помешкань кримських татар

Представництво Європейського Союзу в Україні поширило коментар Посла ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі щодо нещодавних обшуків помешкань кримських татар.

Хюґ Мінґареллі: "Обшуки, що проводились у помешканнях кримських татар протягом останніх кількох тижнів, є незаконними, так само як ув’язнення та конфіскація майна деяких із них.

Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією.

Європейський Союз очікує, що Росія скасує заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та поважатиме права кримських татар, включно із правом на свободу зібрання та свободу слова. Усі незаконно ув’язнені громадяни України на Кримському півострові та у Росії повинні бути негайно звільнені.

Як нещодавно зазначав Верховний Комісар ООН з прав людини, незаконна анексія Кримського півострову спричинила «деспотичне застосування норм кримінального права Російської Федерації, спрямованих на боротьбу проти тероризму, екстремізму та сепаратизму, що обмежують право особистості на свободу, безпеку та звужують простір застосування основоположних прав людини».

Як рекомендує звіт Верховного Комісара, безпекові служби Російської Федерації повинні покласти край поліцейським переслідуванням. Обшуки будинків, арешти, взяття зразків ДНК, що диспропорційно спрямовані на кримськотатарську спільноту, повинні бути припинені".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ