Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

​Посольство США у Лондоні припинило видачу віз громадянам 7 країн

Посольство США в Британії повідомило про призупинення видачі американських віз громадянам Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії у зв'язку з указом американського президента Дональда Трампа.

"Якщо ви є громадянином цих країн або маєте подвійне громадянство, будь ласка, поки не призначайте прийом і не сплачуйте візові збори", - йдеться на сайті посольства.

Згідно з повідомленням дипмісії, якщо громадянам цих країн вже був призначений прийом з приводу візи, вони не повинні на нього приходити.

У п'ятницю президент Дональд Трамп підписав указ, що припиняє прийом Сполученими Штатами біженців з інших країн. Указ, за ​​його словами, покликаний не допустити в країну "радикальних мусульманських терористів".

Відповідно до указу для громадян низки мусульманських країн введена 90-денна заборона на в'їзд до Сполучених Штатів.

Заборона на в'їзд в США жителям семи країн з переважно мусульманським населенням торкнеться також і власників постійного виду на проживання в США (грін-карти), повідомила представник міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Джилліан Крістенсен.

Через день глава апарату президента США спростував цю інформацію, заявивши, що заборона на в'їзд не торкнеться власників права на постійне проживання в США.

Однак правозахисники радять цим людям про всяк випадок не виїжджати за межі Сполучених Штатів щонайменше протягом найближчих 90 днів.

З президентського указу Трампа також випливає, що прийом сирійських біженців в США буде припинений на невизначений термін, а програма прийому біженців з інших країн буде заморожена на 120 днів.

ВВС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ